Page 49 - ASM YAŞAM DERGİSİ - AĞUSTOS SAYISI
P. 49

HAZIRLANIŞI;

                 1. Uygun bir kaba 5 yemek kaşığı süt, 5 yemek kaşığı sıvı yağ, bir diş ince
                 doğranmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı
                 kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı  tuzu koyup güzelce çırptım.
                 2. Tavuk bagetlerinin üzerine  bıçak yardımı ile çizikler attım.
                 3. Fırın tepsisine sar pişir kağıdı (İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo,bu
                 pişirme kağıdından farklı yani) serdim.
                 4. Üstüne kesikler attığımız tavuk bagetleri hazırladığım sosa iyice bula-

                 dım.
                 5. Sosladığım bagetleri yan yana ve bir ters bir düz olacak şekilde sar pişir
                 kağıdına dizdim, kalan sosumu da bagetlerin üzerlerine gezdirelim.
                 6. Sar pişiri kenarlarından bagetlerin üzerine  kapatarak kenarlarını kıvır-
                 dım. Bagetler bu şekilde kendi suyu ve buharıyla pişiyor.
                 7. Önceden ısıttığım 200°C fırında 45 dakika pişirdim.
                 8. Pişen tavuk bagetlerimizin üstündeki sar pişiri açtım ve üzerleri kızarın-
                 caya kadar tekrar fırına verdim.
                 Üzerleri kızarınca  Fırında tavuk bagetlerimiz servise hazır oldu.
                 Afiyet olsun.
                 Not: Tek kelimeyle nefis.




                                                                                                       49
   44   45   46   47   48   49   50   51   52   53   54