Page 49 - ASM YAŞAM DERGİSİ - AĞUSTOS SAYISI
P. 49
HAZIRLANIŞI;
1. Uygun bir kaba 5 yemek kaşığı süt, 5 yemek kaşığı sıvı yağ, bir diş ince
doğranmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı
kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı tuzu koyup güzelce çırptım.
2. Tavuk bagetlerinin üzerine bıçak yardımı ile çizikler attım.
3. Fırın tepsisine sar pişir kağıdı (İçi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo,bu
pişirme kağıdından farklı yani) serdim.
4. Üstüne kesikler attığımız tavuk bagetleri hazırladığım sosa iyice bula-
dım.
5. Sosladığım bagetleri yan yana ve bir ters bir düz olacak şekilde sar pişir
kağıdına dizdim, kalan sosumu da bagetlerin üzerlerine gezdirelim.
6. Sar pişiri kenarlarından bagetlerin üzerine kapatarak kenarlarını kıvır-
dım. Bagetler bu şekilde kendi suyu ve buharıyla pişiyor.
7. Önceden ısıttığım 200°C fırında 45 dakika pişirdim.
8. Pişen tavuk bagetlerimizin üstündeki sar pişiri açtım ve üzerleri kızarın-
caya kadar tekrar fırına verdim.
Üzerleri kızarınca Fırında tavuk bagetlerimiz servise hazır oldu.
Afiyet olsun.
Not: Tek kelimeyle nefis.
49