Page 56 - ASM YAŞAM DERGİSİ - EYLÜL SAYISI
P. 56
DAMAK TADI
KAYGANA
TARİF: Dr. Halil AKTAŞ
HAZIRLANIŞI;
1. Karıştırma kabına bir su bardağı unu koyup üzerine bir tatlı
kaşığı tuz ekledim, sonra bir su bardağı sütü koyup iyice karıştır-
dım.
2. 4 yumurtayı üzerine ekleyip tekrar karıştırdım.
3. İnce doğradığım maydanoz ve dereotunu dereotu ekledim,
karıştırdım.( isteyen taze yeşil soğan da ekleyebilir).
4. Isıttığım tavaya az sıvı yağ sürüp hazırladığımız karışımdan 1
kepçe alıp tavaya boşalttım, tavanın tabanına tamamen yayıla-
cak şekilde düzelttim, altı kızarınca bir kapak yardımıyla çevir-
dim, arkalı önlü pişirdim.
GEREKLİ MALZEMELER
5. Hazırladığım karışım bitene kadar aynı şekilde devam ettim.
1 Su bardağı un 4 yumurta Her kayganadan önce tavaya az sıvı yağ koydum.( Aynı yağda
1 Su bardağı süt (1 su 1 tutam maydanoz devam ederseniz, yağ yanmaya başlıyor)
bardağı su da olur) 1 tutam dereotu 6. Kayganayı sıcak sıcak servis ettim.
1 tatlı kaşığı tuz Sıvı yağ
Afiyet olsun.
Kaygana en sevdiğim Karadeniz’e ait yöresel lezzetlerden.
Kahvaltıların vazgeçilmezi. Krepe benziyor. Deneyin, seveceksiniz.
56 57