Page 57 - ASM YAŞAM DERGİSİ - EYLÜL SAYISI
P. 57

DAMAK TADI









 KAYGANA












 TARİF: Dr. Halil AKTAŞ




















                 HAZIRLANIŞI;

                 1. Karıştırma kabına bir su bardağı unu koyup üzerine bir tatlı

                 kaşığı tuz ekledim, sonra bir su bardağı sütü koyup  iyice karıştır-
                 dım.
                 2. 4 yumurtayı üzerine  ekleyip tekrar karıştırdım.

                 3. İnce doğradığım maydanoz ve dereotunu dereotu ekledim,
                 karıştırdım.( isteyen taze yeşil soğan da ekleyebilir).

                 4. Isıttığım  tavaya az sıvı yağ sürüp hazırladığımız karışımdan 1
                 kepçe alıp tavaya  boşalttım, tavanın tabanına tamamen yayıla-
                 cak şekilde düzelttim, altı kızarınca bir kapak yardımıyla  çevir-

                 dim, arkalı önlü pişirdim.
 GEREKLİ MALZEMELER
                 5. Hazırladığım karışım bitene kadar aynı şekilde  devam ettim.
 1 Su bardağı un  4 yumurta  Her kayganadan önce tavaya az sıvı yağ koydum.( Aynı yağda
 1 Su bardağı süt (1 su   1 tutam maydanoz  devam ederseniz, yağ yanmaya başlıyor)
 bardağı su da olur)  1 tutam dereotu  6. Kayganayı  sıcak sıcak servis ettim.

 1 tatlı kaşığı tuz  Sıvı yağ
                                                                                   Afiyet olsun.

                  Kaygana en sevdiğim Karadeniz’e ait yöresel lezzetlerden.
                  Kahvaltıların vazgeçilmezi. Krepe benziyor. Deneyin, seveceksiniz.
 56                                                                                                     57
   52   53   54   55   56   57   58   59   60   61   62