Page 56 - ASM Yaşam Haziran 2022
P. 56

DAMAK TADI                                                                                                                                                                                             DAMAK TADI
                                                                                                                                        İrmikli Vişneli Yaz Tatlısını nasıl yaptım?

                                                          İrmikli                                                                         3 aşamalı bir tatlı, önce tabanını yapacağız, sonra muhallebisini,


                                                                                                                                                        en sonda da vişne sosunu. Hadi başlayalım.
                                                          Vişneli




                                                          Yaz Tatlısı                                                                    1-Rondoda pötibör bisküvilerimi
                                                                                                                                         çekip un haline getirdim. Daha sonra
                                                                                                                                         bir kaba alıp erittiğim 3 yemek kaşığı
                                                                                                                                         tereyağını un haline getirdiğimiz
                                                                                                                                         bisküvilerle iyice karıştırdım.
               TARİF: Dr. Halil AKTAŞ

                                                                                                                                         2- Kelepçeli kap iyi olurdu ama
                                                                                                                                         bende olmadığı için bir borcamın
                    Tabanı için:                                                                                                         tabanına karışımımı iyice yerleşti-
                    200 gr. pötibör bisküvi                                                                                              relim. Üzerine bardakla bastırarak
                    3 yemek kaşığı eritilmiş                                                                                             iyice sıkılaştırıp muhallebimi yapana

                    tereyağı                                                                                                             kadar buzdolabında beklettim.

                                                                                                                                         3-Tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı
                    Muhallebisi için:                                                                                                    irmik, 1 su bardağı toz şeker

                    1 litre süt                                                                                                          koyarak koyulaşıp kıvam alana kadar
                    1 su bardağı irmik                                                                                                   karıştırarak pişirdim, pişince 1 paket

                    1 su bardağı                                                                                                         vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıp
                    toz şeker                                                                                                            ocaktan aldım.
                    1 paket vanilya                                                                                                      4-Muhallebimi buzdolabından aldı-

                                                                                                                                         ğım bisküvilerimi koyduğum borca-

                   Vişne katmanı için:                                                                                                   mın üzerine boşaltıp, spatula yardı-
                                                                                                                                         mıyla her yerine eşit yaydım,1 saat
                   300 gr. dondurulmuş                                                                                                   tekrar buzdolabında beklettim.
                   vişne

                   1 su bardağı su                                                                                                       4- 300 g vişne, 5 yemek kaşığı toz
                   5 yemek kaşığı toz                                                                                                    şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1

                   şeker                                                                                                                 çay bardağı suyu tencereye koyup
                                                                                                                                         kaynattım. Dolaptan çıkardığım
                   2 yemek kaşığı                                                                                                        borcamıma döküp soğumaya
                   nişasta                                                                                                               bırakıp. Buzdolabında son kez 1 saat

                   Yarım çay bardağı su                                                                                                  beklettim.
                   (nişastayı çözdürmek

                   için)
                                                                                                                                        İrmikli vişneli yaz tatlısını deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.




               56                                                                                                                                                                                                               57
   51   52   53   54   55   56   57   58   59