Page 57 - ASM Yaşam Haziran 2022
P. 57

DAMAK TADI                                                                                    DAMAK TADI
                 İrmikli Vişneli Yaz Tatlısını nasıl yaptım?

 İrmikli           3 aşamalı bir tatlı, önce tabanını yapacağız, sonra muhallebisini,


                                 en sonda da vişne sosunu. Hadi başlayalım.
 Vişneli




 Yaz Tatlısı      1-Rondoda pötibör bisküvilerimi
                  çekip un haline getirdim. Daha sonra
                  bir kaba alıp erittiğim 3 yemek kaşığı
                  tereyağını un haline getirdiğimiz
                  bisküvilerle iyice karıştırdım.
 TARİF: Dr. Halil AKTAŞ

                  2- Kelepçeli kap iyi olurdu ama
                  bende olmadığı için bir borcamın
 Tabanı için:     tabanına karışımımı iyice yerleşti-
 200 gr. pötibör bisküvi  relim. Üzerine bardakla bastırarak
 3 yemek kaşığı eritilmiş   iyice sıkılaştırıp muhallebimi yapana

 tereyağı         kadar buzdolabında beklettim.

                  3-Tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı
 Muhallebisi için:  irmik, 1 su bardağı toz şeker

 1 litre süt      koyarak koyulaşıp kıvam alana kadar
 1 su bardağı irmik  karıştırarak pişirdim, pişince 1 paket

 1 su bardağı     vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıp
 toz şeker        ocaktan aldım.
 1 paket vanilya  4-Muhallebimi buzdolabından aldı-

                  ğım bisküvilerimi koyduğum borca-

 Vişne katmanı için:  mın üzerine boşaltıp, spatula yardı-
                  mıyla her yerine eşit yaydım,1 saat
 300 gr. dondurulmuş   tekrar buzdolabında beklettim.
 vişne

 1 su bardağı su  4- 300 g vişne, 5 yemek kaşığı toz
 5 yemek kaşığı toz   şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1

 şeker            çay bardağı suyu tencereye koyup
                  kaynattım. Dolaptan çıkardığım
 2 yemek kaşığı   borcamıma döküp soğumaya
 nişasta          bırakıp. Buzdolabında son kez 1 saat

 Yarım çay bardağı su   beklettim.
 (nişastayı çözdürmek

 için)
                İrmikli vişneli yaz tatlısını deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.




 56                                                                                                     57
   52   53   54   55   56   57   58   59