Page 57 - ASM Yaşam Haziran 2022
P. 57
DAMAK TADI DAMAK TADI
İrmikli Vişneli Yaz Tatlısını nasıl yaptım?
İrmikli 3 aşamalı bir tatlı, önce tabanını yapacağız, sonra muhallebisini,
en sonda da vişne sosunu. Hadi başlayalım.
Vişneli
Yaz Tatlısı 1-Rondoda pötibör bisküvilerimi
çekip un haline getirdim. Daha sonra
bir kaba alıp erittiğim 3 yemek kaşığı
tereyağını un haline getirdiğimiz
bisküvilerle iyice karıştırdım.
TARİF: Dr. Halil AKTAŞ
2- Kelepçeli kap iyi olurdu ama
bende olmadığı için bir borcamın
Tabanı için: tabanına karışımımı iyice yerleşti-
200 gr. pötibör bisküvi relim. Üzerine bardakla bastırarak
3 yemek kaşığı eritilmiş iyice sıkılaştırıp muhallebimi yapana
tereyağı kadar buzdolabında beklettim.
3-Tencereye 1 litre süt, 1 su bardağı
Muhallebisi için: irmik, 1 su bardağı toz şeker
1 litre süt koyarak koyulaşıp kıvam alana kadar
1 su bardağı irmik karıştırarak pişirdim, pişince 1 paket
1 su bardağı vanilyayı ekleyip biraz daha karıştırıp
toz şeker ocaktan aldım.
1 paket vanilya 4-Muhallebimi buzdolabından aldı-
ğım bisküvilerimi koyduğum borca-
Vişne katmanı için: mın üzerine boşaltıp, spatula yardı-
mıyla her yerine eşit yaydım,1 saat
300 gr. dondurulmuş tekrar buzdolabında beklettim.
vişne
1 su bardağı su 4- 300 g vişne, 5 yemek kaşığı toz
5 yemek kaşığı toz şeker, 2 yemek kaşığı nişasta ve 1
şeker çay bardağı suyu tencereye koyup
kaynattım. Dolaptan çıkardığım
2 yemek kaşığı borcamıma döküp soğumaya
nişasta bırakıp. Buzdolabında son kez 1 saat
Yarım çay bardağı su beklettim.
(nişastayı çözdürmek
için)
İrmikli vişneli yaz tatlısını deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
56 57